4.10.2014

Why you should eat chocolate brownies

chocolate browniechocolate brownie close up frosting chocolate brownieEen chocolade brownie is al een feestje, maar met deze roomzachte glazuur die langzaam langs de randen glijdt, lik je helemaal je vingers af! Het brownie recept is genoeg om een hele klas of afdeling op je werk te trakteren. En dan blijft er nog royaal over om iedere dag zelf een stukje te nemen.

De sierlijke boterglazuur ontdekte ik bij toeval. Je maakt hem door boter in de pan te smelten, even laten afkoelen (om gisten te voorkomen) en dan de vloeibare boter kort te mixen met je poedersuiker en roomkaas. Mmmmm…

En wist je trouwens dat pure chocola echt goed voor je is? Het helpt zelfs een hartaanval voorkomen, zo hebben wetenschappers uit Louisiana ontdekt. Waar wachten we nog op?

 

A chocolate brownie is always a good idea. But this chocolate brownie glacier style will make you even long for more, be aware ;-). With this recipe you’ll be able to treat a whole class of your kids or just your department at work. And still you’ll have enough to enjoy some sitting on the couch at night…┬á

I found out about the elegant butter frosting by coincidence. Just melt some butter, let it cool down (to prevent fermentation) and just blend it with some cream cheese and fine crystal sugar. Mmmm…

And did you know that dark chocolate is this good for you? Scientists from Louisiana reported it helps prevent strokes. What are we waiting for?

Klik hier voor het recept/Click here for recipe

Ingredi├źnten boterglazuur:

250 g poedersuiker ::: 30 g gesmolten roombooter ::: 125 g roomkaas

Ingredi├źnten brownie:

5 eieren ::: 500 g kristalsuiker ::: 120 g bloem ::: 120 g cacaopoeder ::: snufje zout ::: 220 g gesmolten boter ::: 30 g gehakte walnoten ::: 30 g gehakte pure chocolade

 

Verwarm je oven op 170 graden. Meng eiren en suiker met een mixer, voeg daarna bloem en cacao toe. Klop de boter erdoor. Als laatste schep je met een spatel luchtig de walnoten en chocolade er doorheen. Bak het mengsel 35 minuten tot de bovenkant terugveert (binnenkant mag nog zacht zijn). Koek laten afkoelen, in mooie langwerpige vierkanten snijden en met een lepel wat boterglazuur vanuit het midden laten uitlopen.

Geen zin in een brownie? (Serieus, wie heeft er geen zin in een brownie?). Probeer dan eens deze hemelse citroen repen!

 

Ingredients frosting:

250 g fine crystal sugar ::: 30 g melted butter ::: 125 cream cheese

Ingredients brownie:

5 eggs ::: 500 g fine crystal sugar ::: 120 g flower ::: 120 g cacao powder ::: a whit of salt ::: 220 melted butter ::: 30 g chopped walnuts ::: 30 g chopped chocolate 70%

 

Heat the oven at 170 degrees. Put the eggs and sugar in a bowl, blend it and add the flower, cacao and salt. When completely blended, gently add the walnuts and dark chocolate with a spatula. Bake the brownie cake in 35 minutes until the upper side bounces back a little (inside should be sort of soft). Let the cake cool down. Cut it in nice rectangles or squares, use a spoon to let the frosting slide from the middle to the corners. 

Not in the mood for chocolate (seriously, can’t imagine), but hey, then try these┬ásticky lemon bars!

 

{All images and styling by NICENANCY – vintage table clothes, vintage copper pan}

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail to someoneShare on LinkedInGoogle+

1 comment :

Leave a Comment:

Current ye@r *

Theme by Blogmilk   Coded by Brandi Bernoskie