1.1.2014

Adieu 2013: My first year blogging

2013 blog year nicenancy.nlHet jaar dat ik mijn blog ben gestart. Met vallen en opstaan. Ik leerde nog meer over fotograferen (scherpte, diepte, ik heb nu zelfs een statief!). Ik speelde met Indesign om mijn eigen graphics te kunnen maken, fantastisch! Ik pakte mijn kalligrafie hobby uit mijn tienerjaren weer op. Aan ideëen geen gebrek. Ik bruis altijd. Mijn Iphone staat vol met ingevingen. En over het algemeen verloopt het proces bij mij volgens een standaard patroon. Ik begin enthousiast aan een productie, fotoshoot, design of illustratie. Ik heb vooral heel veel plezier om dingen te maken. Als ik het materiaal dan klaar heb om over te bloggen, slaat de twijfel toe. Is dit wel leuk genoeg? Wel anders, vernieuwend genoeg? Wie zit hier nu op te wachten? En ik kan je vertellen dat ik bijna altijd antwoord met lichte buikpijn en een nee. Het plezier dat ik ervaar tijdens het maken ebt weg en maakt plaats voor knagende onzekerheid voor publicatie. (Tja, en dat voor een hoofdredacteur, het went bij mij nooit).

Maar je moet iets. En ik weet dat ik kritischer ben dan gemiddeld. Dus druk ik toch op ‘publish’. Eenmaal live wil ik de blogpost zo snel mogelijk vergeten. Want niet goed genoeg, niet mooi genoeg, niet… Nou ja, mijn interne criticus is mijn grootste vijand. Het scheelde weinig of deze blogposts waren er nooit gekomen. Soms moet je jezelf overwinnen.

Van linksboven naar rechtsonder:

Cake met gestolen peertjes van de buurman (met tip om je cake wel te laten rijzen!)

:::

Happy quote over vertrouwen

:::

Kunst van Martin Margiela of Josi?

:::

Illustratie: From another point of view

:::

Recept: hoe maak je hemelse citroenrepen?

:::

Zelf doen: drijvende bloemen

:::

I wish I was a stencil print (interior design)

:::

Geïllustreerde zonnebrand van Biotherm

:::

Werk van mijn favoriete kunstenaar Natasha Law

:::

Happy quote van Nelson Mandela

:::

Zeg het met ontbijt: bonjour

:::

Meisjeskamer met roze stoel en hangende bloemen

:::

Dus een oprecht DANK JULLIE WEL voor al je bezoek, lieve reacties en enthousiasme. Het wordt meer dan gewaardeerd!

 

 

The year I started my blog. By trial and error. I learned even more about photograping (sharpness, depth, I even own a tripod!). I played with Indesign to design my own graphics, fantastic! I picked up my calligraphy hobby from my teens. Never a lack of ideas. I’m always sparkling. My iPhone is filled with inspiration. And in general the process passes through a standard pattern. I start working on a production, photo shoot, design or illustration with excitement. I especially enjoy making things. When the material is ready to blog about, then doubt strikes. Is this nice enough? Unique, innovative enough? Who actually wants to read about this? And I can tell you that almost always answer with a light stomach ache and a ‘no’. The fun I experience during the making fades and is replaced by a nibbling insecurity before publishing. (And this being an editor in chief, I’ll never get used to it). But you have to do something. And I know that I’m more critical than average. So I click ‘publish’ anyway. Once live I’d like forget this blog post as soon as possible. Because it’s not good enough, not nice enough, not….. Well, my inner critic is my biggest enemy. These blog posts came close to never having been published at all. Sometimes you have to overcome yourself.

 

From top left to bottom right:

Cake with stolen pears from the neighbor (with a tip how to rise your cake!)

:::

Happy quote about trust

:::

Would Martin Margiela love kids?

:::

Illustration: From another point of view

:::

Recipe: divine lemon strips

:::

DIY: floating flowers

:::

I wish I was a stencil print (interior design)

:::

Narrated sun burn by Biotherm

:::

Beautiful work by my favorite artist Natasha Law

:::

Happy quote by Nelson Mandela

:::

Tell it with breakfast, bonjour

:::

Girl’s room with pink chair and hanging flowers

:::

So just THANK YOU for al your visits, nice words and enthusiasm. It is more than appreciated!

 

12 comments :

 • Cindy

  Vooooorallll doorgaan!!! :-)

 • Marije

  Nance, blijf zeker vooral doorgaan! Wat geniet
  Ik vaak vanaf de bank met je mee van al je leuke teksten, je originele ideeën en tips en je openhartigheid! Niet twijfelen, maar ook in 2014 vooral doen!! Happy new year!

 • Iris Vank

  Ik herken het helemaal. Ik ben ook maar sporadisch tevreden (en dan nog heb ik wel iets om te zeiken). Zonde, want het maken geeft me zoveel lol en voldoening!

  • nancy

   Harriet Calo (hoofdredacteur Cosmo, MarieClaire, LaVie en Rose) leerde me bij bladenmaken al dat het niet gaat om het eindresultaat maar om de weg er naar toe, om te genieten van het proces. En die wijsheid is zo waar!!

 • Wimke Tolsma

  Ik vind je blog een van de meest vernieuwende blogs van 2013! Vooral je eerlijke schrijfstijl is geweldig en herkenbaar. En dat onzekere hebben vast meer. Hoe vaak ik mijn blog weer snel na publiceren weer terug zet naar ‘concept’ omdat ik een schrijffout of mislukte foto ontdek :). Een fijn 2014!

 • Johan

  Leuk om te lezen en bovenal herkenbaar! Met enthousiasme beginnen is altijd de grootste stap en dan het publiceren, alsof ik ‘the story of my life’ lees. Als creatieveling ben je zoveel meer kritischer op jezelf. Maar ga lekker door!! Blijf blij, ga lekker aan de slag met je statief en blijf zo schrijven zoals je doet: persoonlijk en speels. Heel fijn 2014!

 • Ellen

  Blijf zo doorgaan! Je bent goed bezig. Je blog is heerlijk om te lezen.
  Ik ben ook fan :)

 • Maria

  Blij, licht, mooi, warm en subtiel. Word altijd vrolijk van jouw posts (jij hopelijk ook;)!

Leave a Comment:

Theme by Blogmilk   Coded by Brandi Bernoskie