12.2.2013

Maak bejaarden blij met pepernoten

Zeg het met pepernotensint tekeningen nicenancy.nlpiet en sint traktatie
piet sint traktatie
Na een middag hard werken (tekeningen maken, pepernoten bakken en zakjes nieten) verrasten Piet Josi en Piet Pepper onbekende lieve oude mensen met een spontane traktatie. Overal blije gezichten. Je kunt niemand blijer maken met zelfgemaakte pepernoten dan mensen in het bejaardentehuis.

Met kippenvel denk ik terug aan de mevrouw met babypop en knuffels in haar bed, de meneer die meteen rechtop zat toen hij de pietjes zag, de demente dame die halverwege het refrein van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ zomaar mee zong… Onbetaalbaar. Geef je decembermaand mooi vorm en breng een bezoek aan oudere mensen. Het wordt meer dan gewaardeerd!

In the Netherlands we celebrate ‘Sinterklaas’ (a sort of Dutch Santa). This year my kids helped ‘Sinterklaas’ by giving away some homemade cookies called ‘Pepernoten’. We went to a nursing home and spread the goodies. We all had the best afternoon ever! Give the elderly a smile in December, it’s a wonderful gift.

4 comments :

 • Linda

  Schattig ideetje! Hier in Belgie zijn pepernoten minder bekend, maar ik denk dat ik het toch eens ga proberen. Dochterlief gaat er al zeker plezier aan beleven!

  • nancy

   Het is zo’n fijn gevoel om mensen blij te maken zonder iets terug te verwachten. En dan maakt het niets uit of het pepernoten, Belgische koekjes of tekeningen zijn, de aanwezigheid van kinderen geeft oudere mensen weer glans en dat is zo mooi om te zien. Laat je me weten hoe het was?

 • Femke Dekker - ter Meulen

  Wat een prachtig verhaal! En zo simpel! Je hebt mij geinspireerd om iets soortgelijks te gaan doen met kerst voor de ouderen samen met mijn kindjes!! Super Nancy, thanks! X

Leave a Comment:

Theme by Blogmilk   Coded by Brandi Bernoskie