4.23.2013

Hoe maak je hemelse citroenrepen?

collage 2 citroenrepen watermerkHet Hummingbird bakboek, van de fameuze Londonse banketbakkerij, is gemaakt voor zoetekauwen zoals ik. Deze friszure plakkerige citroenrepen zul je nooit meer vergeten!

Ingrediënten: 210 g fijne kristalsuiker, 3 eieren, 1 dl vers citroensap, 3 theel. geraspte citroenschil. Voor de bodem: 290 g bloem, 70 g poedersuiker, snufje zout, 230 g boter, 2 theel. geraspte citroenschil.

Oven verwarmen op 170 graden. Voor de bodem: doe bloem, suiker, zout, boter en citroenschil in een kom, doorgaan met de mixer tot het mengsel eruitziet als broodkruim. Maak er een bal van en druk uit op een vierkante bakplaat. Bak het circa 20 minuten in de oven tot het lichtbruin is. (Laat de oven aan). Laat de koek iets afkoelen.

Klop de suiker, eieren en citroensap en -schil in een kom. Giet het rustig over de gebakken bodem en zet terug in de oven. Bak de koek 20 minuten tot de randen goudbruin zijn en de bovenkant stevig is. Laat de koek afkoelen tot de volgende dag! Ik sneed hem in mooie ruiten en omwikkelde ze met een stukje bakpapier; mooi & handig tegen plakvingers. Enjoy!

 

The Hummingbird baking book, by the famous London based confectioner, was made for sweet tooths like me. You will always remember these acidulous lemon bars!

Ingredients: 210 g fine crystal sugar, 3 eggs, 1dl fresh lemon juice, 3 teaspoons grated lemon peel. For the crust: 290 g flower, 70 g powdered sugar, a whit of salt, 230 g butter, 2 teaspoons grated lemon peel.

Heat the oven at 170 degrees. For the crust: put flower sugar, salt, butter and lemon peel in a bowl, keep blending until the mix looks like like bread crumbs. Roll it into a ball and press it down on a square baking sheet. Bake it approximately 20 minutes in the oven until it turns light brown. (Leave the oven turned on). Have the cake cool down a little bit.

Whip the sugar, eggs, lemon juice and peel in a bowl. Pour it gently over the baked crust and put it back in the oven. Bake the cake for 20 minutes until the edges are gold brown and the top is firm. Have the cake cool off until the next day! I cut it into nice diamonds and wrapped them in a piece of baking paper; nice looking & handy against sticky fingers. Enjoy!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail to someoneShare on LinkedInGoogle+

2 comments :

Leave a Comment:

Current ye@r *

Theme by Blogmilk   Coded by Brandi Bernoskie