12.9.2013

Dutch rice porridge with star anise

Dutch rise porridgeRise porridge with star aniseRice porrdige with star anise and lemon

Dit is een heerlijk winters recept voor Oudhollandse rijstepap met een twist. Voeg tijdens het koken eens steranijs en wat uitgeknepen citroensap toe. Oh la la!!

Ingrediënten: 130 gr gekookte rijst ::: 1 ltr melk ::: snufje zout ::: 1 steranijs ::: 1/4 citroen ::: 1 vanillestokje ::: 3 theel kaneel.

Breng het melk met citroensap en de kruiden aan de kook, voeg daarna de rijst toe en laat op laag vuur zachtjes pruttelen. Blijf regelmatig roeren met een houten pollepel om aanbranden en velvorming te voorkomen. Na circa vijftien minuten de steranijs verwijderen voor een lichte anijssmaak. Wil je liever een sterkere afdronk, dan kun je hem ook laten zitten gedurende de totale kooktijd (50 minuten). Voor het serveren bestrooien met wat extra kaneel en veel bruine suiker. Mmmmmm…..

This is a delicious recipe for Old Dutch rice porridge with a twist. Just add some star anise and lemon juice. Oh la la!

Ingredients: 130 gram of cooked rice ::: 1 litre milk ::: pinch of salt ::: 1 star anise ::: 1/4 lemon ::: 1 vanilla bean ::: 3 t cinnamon. First cook your milk with the lemon juice and the spices. Then add the rice and let it cook, don’t forget to stir every now and then to prevent it from sticking to your pan. Remove the star anise after 15 minutes for a tender touch of anise. Just keep it in if you want a stronger taste. After 50 minutes of cooking your delicious rice porridge will be ready. Scatter some cinnamon and lots of brown caster sugar on top. Yummmmm…..

0 comments :

Leave a Comment:

Theme by Blogmilk   Coded by Brandi Bernoskie