4.2.2014

Blogevent #lievelingsbloem

violets and beetroot icecreamJe kunt zoveel meer met bloemen dan het standaard vaasje op tafel. Ik ben er dol op om ze te laten drijven, te rangschikken in een vintage theekopje of juist nonchalant in een oud jampotje. Maar het allerliefst gebruik ik (eetbare) bloemen voor een feestje op je bord. Vorig weekend was ik uitgenodigd voor het blogevent #lievelingsbloem. Ik had een heerlijke middag met Cindy (mijn zus) en thuis zag ik Josi stralen met mijn zelfgemaakte bloemenkroon (spiek even mee op mijn Instagram). Het meest indrukwekkend vond ik de catering van Hete peper, oogstrelend creatieve hapjes en alles van hoogste kwaliteit.

You can do so much more with flowers than the standard vase on the dinner table. I love making them float, sorting them in a vintage tea cup or casually in an old jar. But what I love most is to use (edible) flowers for a party on your plate. Last weekend I was invited to the blog event #lievelingsbloem. I had a wonderful afternoon with my sister Cindy and once I got home I saw Josi shine with my homemade flower crown (take a peek on my Instagram). Most impressive I thought was the catering by Hete peper, stunningly creative bites and all of absolute top quality.

smoothie chiazaad

vis met twee soorten asperges
Het begon met een rijk gevulde smoothie met banaan, chiazaad, kokos- en amandelmelk, ananassap en rozenwater. Het eetbare viooltje maakt het sprankelend.

We started with a creamy banana smoothy made of Chia seed, coconut and almond milk, pine apple juice and rose water. The edible violet makes it sparkling.

:::

Verrassend was de bietensorbet (bovenste foto). Op een bedje van geroosterde gele biet (in witte balsamico) en rode biet (in bruine balsamico en palmsuiker). Het bolletje zoetzure bietenijs werd verrijkt met een ceviche van gele en rode biet gemarineerd in mierik en rijstazijn. Erbij eetbare viooltjes en een schuimpje karnemelk met citroengras.

Have you ever tasted beetroot ice cream before? It hit me by surprise. Some yellow roasted beetroot (with white balsamic) and red roasted beetroot (with brown balsamic and palm sugar) on the bottom. The bowl of sweet sour beetroot ice cream was enriched with a ceviche of yellow and red beet, marinated in horseradish and rice vinegar. On top, edible violets and a meringue of buttermilk with lemon grass.

:::
Heerlijk was ook de witte vis met witte en groene asperges, zeekraal en een toefje puree. De kok heb ik zo lastig gevallen met al mijn vragen over bereiding en ingredi√ęnten dat ik op een gegeven moment besloot niet meer verder te vragen en gewoon te genieten.¬†Tussendoor kregen we ook namelijk ook nog een heerlijke quinoa met pompoen en als toetje alles met rozen: een panna cotta met rozenwater, een¬†huisgemaakte rozen marshmallow, een gesuikerd rozenblaadje en zoete knapperige rozen kroepoek (in felroze!).

En wat doe jij het liefst met bloemen?

Delicious was also the white fish with white and green asparagus, Samphire and a dash of puree. I bothered the chef with all my questions about cooking and ingredients for so long, until I decided at one point to just stop asking and start indulging. As a snack we also had a delicious quinoa with pumpkin and for dessert everything with roses: a panna cotta with rose water, a homemade rose marshmallow, a sugared rose leaf and sweet krupuk made of roses (in fluo pink!)

What do you like to do with your flowers?

{all pictures by NICE NANCY}

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail to someoneShare on LinkedInGoogle+

0 comments :

Leave a Comment:

Current ye@r *

Theme by Blogmilk   Coded by Brandi Bernoskie